Cele mai frumoase și magice târguri de Crăciun, în 2023. Unde mergi, de sărbători, în luna decembrie

de: Iulia Kelt
13 11. 2023

Anual, în lunile noiembrie și decembrie, uneori chiar întins până în ianuarie, târgurile de Crăciun reprezintă o atracție aparte în majoritatea țărilor din Europa, iar acest an nu face excepție de la regulă.

Cu toate acestea, Austria și Germania sunt considerate destinațiile cele mai căutate în acest sezon, datorită târgurilor de Crăciun care au câștigat faimă în întreaga lume și sunt, fără niciun dubiu, de o frumusețe fără pereche.

Potrivit publicației Purewow, în Europa există sute de târguri de Crăciun, dar doar câteva ies în evidență și atrag cele mai multe vizite datorită ofertelor culinare, evenimentelor, spectacolelor și locațiilor speciale.

Vezi și: Câți bani costă 4 nopți de cazare la munte de Crăciun sau Revelion. Prețurile nu sunt pentru oricine

Austria și Germania, în topul târgurilor din Europa, și în 2023

Viena se remarcă prin numeroasele sale târguri de Crăciun, care își deschid porțile la începutul lunii noiembrie. Christkindlmarkt este cel mai de preț dintre acestea.

Amplasat în fața primăriei, cu origini ce datează din secolul al XVIII-lea, piața de Crăciun impresionează cu peste o sută de tarabe cu delicii culinare, patinoare, lumini colorate, un carusel proaspăt instalat și o varietate de bunătăți printre care se numără castane prăjite, vin fiert sau diverse produse de patiserie.

Chiar dacă târgul își închide porțile imediat după sărbători, patinoarul va rămâne deschis până pe 7 ianuarie 2024.

Târgurile de Crăciun din Germania se numără, de asemenea, printre cele mai apreciate și frecvent vizitate din Europa. Unul dintre cele mai renumite este cel din Bebelplatz din Berlin.

Cu tarabe pline de meșteșuguri artizanale, ceramică, delicii locale, opere de artă, și cu o varietate de divertisment pentru toate vârstele, de la acrobați la coruri și grupuri de dans, acest târg atrage anual sute de mii de vizitatori.

Ofertele culinare sunt extrem de sofisticate, iar restaurantele de ultimă generație oferă posibilitatea rezervării locurilor în avans.

Vezi și: Oraşul din România cu un târg de Crăciun ca în poveşti. E mai puţin cunoscut, deloc aglomerat, dar cu peisaje de neratat

Unde poți vizita Grota lui Moș Crăciun

Gothenburg este un oraș atrăgător și plin de viață, dar în timpul sărbătorilor de iarnă, Târgul de Crăciun devine principalul punct de interes.

Acest eveniment are loc în cunoscutul parc de distracții Liseberg. Aici, vizitatorii se pot bucura de un teren de patinaj deschis zi și noapte, precum și de numeroase tarabe ce expun cadouri și produse artizanale.

Grota lui Moș Crăciun și personajele din Țara Iepurașilor sunt adorate de cei mici, în timp ce adulții vor fi încântați de produsele de lux și de vinul fiert absolut delicios.

Iar dacă îți dorești să nu călătorești prea mult pentru a vedea un târg de Crăciun splendid, află că Budapesta găzduiește de peste zeci de ani unul și este acum una dintre destinațiile de vacanță de top din Europa.

Aici, există sectoare distincte dedicate artizanatului și mâncării. Vizitatorii au ocazia să achiziționeze cadouri și ornamente realizate manual. În imediata apropiere a Bazilicii Sfântul Ștefan, în apropierea Pieței Vörösmarty, găsești tot ceea ce îți trebuie pentru un Crăciun de neuitat

Printre alte târguri de Crăciun apreciate pe continentul nostru se numără, de asemenea, cele din Tivoli, Basel (Elveția), Bruges (Belgia) sau Zagreb (Croația).

În țara noastră, cele mai iubite și apreciate târguri se află la Sibiu, București și Craiova.

Vezi și: Când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023. Anunţul aşteptat de mulţi români, unde se va organiza